نگاهی کوتاه به بخشی از عملکرد اداره کل منابع طبیعی استان زنجان در سال 1398 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، در گزارشی نگاهی کوتاه به بخشی از عملکرد اداره کل منابع طبیعی استان زنجان در سال 1398 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی خواهیم داشت.
اجرای عملیات آبخیزداری
یکی از موثرترین اقداماتی که در زمینه حفظ منابع آب و خاک می تواند صورت گیرد اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه های بحرانی است. مهمترین نتایج حاصل از این نوع عملیات، جلوگیری از فرسایش خاک، پیشگیری از هدر رفتن آب های جاری و تقویت سفره های آب زیرزمینی است. که همه این اقدامات منجر به بهبود وضع معیشتی حوزه نشینان خواهد شد.
اجرا و تکمیل پروژه آبخوان داری خراسانلو واقع در شهرستان ابهر،تکمیل بند خاکی کرسف شهرستان خدابنده و اجرا و تکمیل بند خاکی چهرآباد در شهرستان زنجان که یکی از بزرگترین پروژههای آبخیزداری کشور محسوب می شود و از پروژه های شاخص آبخیزداری این اداره کل است که طرح های فوق طی امسال در حال اجرا می باشد.
گفتنی است اعتبارات این پروژه ها نیز از محل صندوق توسعه ملی تامین می شود.
جنگل های استان زنجان نیازمند حفاظت و توسعه
از مساحت دو میلیون و 216هزار و۴۰۰ هکتاری استان زنجان، یک میلیون و ۲۳۴هزار و ۱۶۱۳ هکتار یعنی حدود ۵۶ درصد آن شامل اراضی منابع ملی است. از این اراضی ملی حدود 73 هزارهکتار آن شامل جنگل های طبیعی استان است،
می بایست ضمن حفاظت از از این میراث توسعه و غنی سازی یابد. در همین راستا در سال 98 پروژه های توسعه و غنی سازی جنگل و نگهداری مناطق احیاء شده و قرق از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و همچنین از محل اعتبارات صیانت از جنگل ها در مساحتی بالغ بر 140 هکتار در حال اجرا می باشد.
ارس
ارس بعنوان يكي از درختان جنگلي در سطح استان زنجان به ویژه در ارتفاعات ماهنشان ، زنجان به صورت پراكنده و در شمال شهرستان طارم به صورت انبوه و نيمه انبوه وجود دارد .
درختان در اين منطقه آلوده به نوعی گیاه انگلي به نام ارس واش هستند، زماني كه بذر این گیاه انگلی بر روي درخت ميزبان (ارس ) قرار مي گيرد توليد ريشك كرده و در بافت ميزبان نفوذ مي كند و از آب و مواد غذايي ميزبان استفاده كرده رشد مي كند، آن قسمت از شاخه كه بالاتر از نقطه آلودگي قرار دارد به علت نرسيدن آب و مواد ضعيف شده و نهايتا خشك مي شود.
اجرای عملیات کنترل و پاکسازی آفت انگلی ارس واش
مبارزه و کنترل این گیاه انگلی در جنگلهای طارم از سال ۸۱ آغاز گردیده تا پایان سال ۹۷، عملیات پیشگیری درسطح ۲۳۷۴ هکتار و عملیات کنترل به مساحت ۲۷۶۵ هکتار در اراضی جنگلی مناطق جیشآباد، ولوار، زرشکی، دیزآب، هزاررود، بندرگاه، سیاوه رود شامل زنزیل و سیاب، ده بهار، باکلور و جمال آباد اجرا گردیده است.
در سال جاری نیز حدود 701 هکتار از اراضی جنگلی جمالآباد و جنگلهای زرشکلی و ولوار پاکسازی شده است.
طبق برنامه ریزی های انجام شده باقی مانده مناطق آلوده نیز در سال آینده پاکسازی و این پروژه به پایان خواهد رسید.
ساخت و نصب آبشخوار در عرصه های طبیعی
ساخت و توزیع 99 دستگاه آبشخوار 4 متری و نصب آن در 13 حوزه آبخیز با هزینه 1 میلیارد و 485 میلیون ریال که با نظارت معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری انجام شده است.
هدف از اجرای این طرح تامین آب بهداشتی برای دامها و حیات وحش و همچنین جلوگیری از تردد بیرویه دامها و جلوگیری از فشار مضاعف به پوشش گیاهی حوزه های آبخیز و عرصه های طبیعی می باشد.
تسهیلگری
انجام فعالیت های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی در سال جاری علاوه بر دستاوردهای فراگیر در عرصه های اجرایی، زمینه همکاری و هماهنگی بخش های مختلف را فراهم نموده و موجبات ارتقا، انسجام سازمانی، را در قالب یک برنامه اجرایی ایجاد کرده است. که در همین راستا در سال 97 قرارداد تسهیلگری ظرفیت سازی جوامع روستایی و تسهیل انسجام سازمانی دست اندرکاران منعقد گردیده است که در سال 1398 نیز موافقتنامه دیگری با دانشگاه زنجان به امضا رسیده است.
نگاه تخصصی به مقوله آموزش و ترویج، ارتباط موثر با بخش های فنی و گسترش قابل توجه فعالیت های آموزشی- ترویجی از جمله پیامدهای این پروژه است.
همچنین یکی از مهمترین اهداف اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی، اجرایی کردن بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور با محوریت جلب مشارکت فعال و موثر جوامع محلی، توسعه تشکل ها و تعاونی ها، واسپاری فعالیت های اجرایی مرتبط با تشکل ها و تعاونی ها، آموزش فراگیر کارکنان و مجریان و بهره برداران است.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان
انتهای پیام /





نظر شما :