همزمان با ایام‌الله دهه فجر
افتتاح دو پروژه آبخوانداری و کنترل سیلاب در استان زنجان

تاریخ انتشار : 1401/11/12 - ساعت انتشار: ٠٨:٢١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، همزمان با ایام‌الله دهه فجر دو طرح آبخوانداری و کنترل سیلاب در دو حوزه استان افتتاح خواهد شد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، سیدحسن حسینی اظهار کرد: پروژه کنترل سیلاب حوزه آبخیز آب بر روستای هارون آباد از جمله طرح‌هایی است که به‌مناسبت چهل ‌و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به بهره‌برداری خواهد رسید و این در شرایطی است که برای این طرح 21 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت.

وی تصریح کرد: این حوزه در ادوار مختلف با مشکل جاری شدن سیلابی مواجه بود که با توجه به مطالعات انجام شده این طرح به مرحله اجرا درآمد تا اهالی شهر آب بر از این پس در ایام بارندگی نگران بروز سیلاب نباشند.

این مسئول به افتتاح پروژه آبخوان‌داری و کنترل سیلاب روستای چهرآباد نیز اشاره کرد و یادآورشد: این طرح با توجه به نیاز منطقه از سال 1397 آغاز شد و به مرحله اجرا درآمد و اعتبار تخصیص یافته برای این طرح 20میلیارد تومان بود.

وی یادآورشد: قرار گرفتن در جغرافیایی خاص، بارندگی‌های سیل­ آسا که در ایام مختلف سال شاهد آن هستیم همچنین موضوع خشکسالی، کم آبی و برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی، از چالش‌هایی هستند که استان زنجان با آن رو به رو است و می‌تواند در آینده مشکلات زیادی ایجاد کند.

حسینی ادامه داد: یکی از اقدامات مفید و موثر برای مدیریت آب‌های سطحی و کمک به تغذیه آب‌های زیرزمینی در کل دنیا اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری است که این طرح در کشور ما نیز با اقبال عمومی رو به رو شده است.

وی با بیان این که با اجرای این طرح‌ها سیلاب‌های فصلی و روان آب‌های سطحی کنترل ومدیریت می‌شود، تاکید کرد: خسارت‌های ناشی از سیلابها نیز کاهش یافته و کنترل می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اینکه اداره‌کل منابع طبیعی استان در راستای مدیریت بهینه موضوع نسبت به انجام مطالعات توجیهی و تفصیلی اجرایی در بخش های مختلف اقدام کرده است گفت: مناطق بحرانی و سیلابی همچنین مناطق با فرسایش خاک بالا شناسایی می شوند و طرح‌های تفصیلی اجرایی آن ها تهیه شده و در نهایت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در این مناطق متمرکز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کاهش خسارات سیل، کاهش فرسایش خاک، کنترل روان آب‌ها، کاهش خسارت‌های اقتصادی و اجتماعی، تقویت میزان آبدهی چشمه‌ها و چاه‌های آبی به ویژه کشاورزی برای تولید هرچه بیشتر محصول از جمله مزایای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج