نگاه اسلام به طبیعت یک نگاه ویژه است
مفسر و معلم قرآن کریم گفت: نگاه دین اسلام به طبیعت یک نگاه ویژه است و آیات فراوانی در قرآن مجید وجود دارد که به ما سفارش می کند که روی زمین فساد نکنید، از قطع درختان جلوگیری کنید و آب را آلوده نکنید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان و به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور - حجت السلام محسن قرائتی که پیش از ظهر امروز – یکشنبه- بیست و نهم مهرماه در سالن اجتماعات سازمان منابع طبیعی و در جمع مدیران و کارکنان ستادی و استانی (بصورت وبیناری) سخن می گفت، افزود: طبیعت نعمت خداست و حساب و کتاب دارد و نعمت خدا را تخریب نکنیم.
این استاد قرآن به سوره انفال اشاره کرد و گفت: سؤال می کنند از تو درباره انفال بگو انفال برای خدا و رسول است پس تقوا پیشه کنید. یعنی در راه حفظ و نگهداری و دست اندازی نکردن به انفال تقوا پیشه کنید.
حجت السلام قرائتی همچنین یادآوری کرد: بیابان ها، رودخانه ها و جنگل ها و مراتع جزء انفال هستند و در دست ما به امانت سپرده شده اند و ما وظیفه داریم به طبیعت احترام بگذاریم.
او گفت: زمین حرمت دارد و زباله را می گیرد و آب زلال تحویل ما می دهد و تصفیه خانه ای است که بدون منت به بشر خدمت ارائه می دهد و اگر ما مالک زمین هم باشیم حق نداریم هر رفتاری که دلخواه مان با زمین انجام دهیم.
در ادامه با حضور حجت السلام محسن قرائتی، از تعدادی از کارکنان سازمان منابع طبیعی که در حوزه برپایی نماز، عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر فعالیت داشتند، قدردانی شد.
استاد برجسته در حوزه معارف و علوم دینی در ادامه با اشاره به جایگاه دینی محافظت از طبیعت، گفت: در احادیث بسیاری، احترام به طبیعت مورد تاکید قرار گرفته و مراقبت و حفاظت از آن یک امر واجب دینی است.
حجتالاسلام محسن قرائتی تشریح کرد: این روزها اسراف مسئلهای نگران کننده است و باید تعادل و حدود را در مصرف رعایت کنیم. دوری از اسراف نیز به نوعی احترام به طبعیت است.
وی با بیان اینکه باید در هر زمینهای مدیریت وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: طبیعت امانت خداوند است و باید از خیانت در امانت بپرهیزیم.
بر اساس این گزارش، در پایان مراسم برای آقای قرائتی از سوی دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی کارت همیار طبیعت صادر و به ایشان تقدیم شد.
ارسال به دوست