فرهنگ سازی و اطلاع رسانی قدم مهمی برای حفاظت است
مسئول روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و فعالیت روابط عمومیها بسیار مهم است؛ حفظ منابع طبیعی مشارکت همه دستگاهها را میطلبد.
به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، مهدی نوربخش در نشست هماندیشی روابط عمومیها و آموزش و ترویج دستگاههای اداری شهرستان زنجان، تصریح کرد: 58 درصد اراضی استان زنجان ملی است و میتوان گفت بخش زیادی از زندگی مردم نیز به این اراضی وابستهاند.
وی افزود: ظرفیتهای بسیاری در خصوص منابع طبیعی وجود دارد و باید مدیریت شوند. مقدار فرسایش و پیری خاک و جنگلهای ایران بالا است و باید از آن حفاظت کنیم.
نوربخش تشریح کرد: بیابانزایی، افزایش گرد و غبار، کاهش تنوع زیستی و شکارهای غیرمجاز و... مسائل حائز اهمیتی هستند که باید به آنها توجه کنیم.
وی با بیان اینکه باید با چالشهای کره زمین رو به رو شویم و برای آنها به دنبال چاره باشیم، عنوان کرد: فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و فعالیت روابط عمومیها بسیار مهم است؛ حفظ منابع طبیعی مشارکت همه دستگاهها را میطلبد.
نوربخش با اشاره به اینکه نقش ترویج پیشبرد اهداف سازمان است، افزود: جلب مشارکت پذیری مردم نیازمند آموزش و توجیه است.
وی با بیان اینکه کاشت درخت اولویت حیات است، گفت: اکسیژن مقدم بر هر چیزی است چرا که با اکسیژن است که میتوانیم حیات داشته باشیم.
رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که تا سال 1405 ادامه دارد با 157 ارگان و دستگاه دولتی و خصوصی تفاهمنامه منعقد شده است.
مریم مختاری افزود: اقدامات بسیاری در خصوص طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت انجام شده است که از جمله آنها میتوان آموزشهای متنوع به گروههای مردمی و دانش آموزان، اهدا و کاشت نهال را نام برد.
وی با بیان اینکه دستگاهها میتوانند با ارائه مشخصات کارکنان خود آنها را در طرح همیار طبیعت ثبت کنند، ادامه داد: با توجه به تفاهمنامههایی که منعقد میشود میتوان اقدامات متنوعی متناسب با آن ارگان انجام داد.
مسئول روابط عمومی و ترویج شهرستان زنجان در ادامه اظهار داشت: یکی از اقدامات قابل توجه منابع طبیعی استان و شهرستان در چند سال اخیر آموزش و فرهنگ سازی در مدارس است.
خلیل جزء مطلبی با بیان اینکه اگر بخواهیم منابع طبیعی را برای آینده حفظ کنیم باید فرهنگ منابع طبیعی را به کودکان و دانش آموزان آموزش دهیم، ادامه داد: برای اطلاع رسانیها از ظرفیت دهیاریها و رسانه نیز بهره بسیاری گرفتهایم.
روابط عمومی محیط زیست شهرستان زنجان تشریح کرد: باید نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی حساس باشیم. حفاظت و احیا منابع طبیعی وظیفه همه ما است.
علی مرشدی متذکر شد: یکی از مواردی که در خصوص محیط زیست مطرح میشود سرب و روی است؛ خوشبختانه تا حد زیادی آلودگیهای سرب و روی کنترل شده است و مقدار باقی مانده نیز برطرف خواهند شد.
مسئول روابط عمومی کمیته امداد زنجان، یادآور شد: با فرهنگ سازی، ترویج و آموزش همگانی میتوانیم از منابع طبیعی حفاظت کنیم.
ابوالفضل حسنی با بیان اینکه برای فرهنگ سازی میتوانیم از ظرفیتهای جامعه هدف خود استفاده کنیم، اظهار داشت: فرهنگ منابع طبیعی باید عمومی شود.
رئیس ترویج جهاد کشاورزی شهرستان زنجان، گفت: حفاظت از منابع طبیعی از دغدغههای ما نیز است.
هانیه یاسر اضافه کرد: از ظرفیت کلاسهای آموزشی که برای کشاورران و روستاییان برگزار میشود میتوانیم برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی استفاده کنیم.
کارشناس جوانان و روابط خبری هلال احمر زنجان خاطرنشان کرد: از اقدامات هلال احمر میتوان به راه اندازی نهالستان هلال احمر در داخل نهالستان منابع طبیعی اشاره کرد که برای اولین بار در سطح کشور اتفاق افتاد.
یاسمن جعفری افزود: جامعه هدف ما جوانان و امدادگران هستند و میتوانیم کلاسهای آموزشی متنوعی را برگزار کنیم.
مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی استان زنجان، تصریح کرد: ما تورهای طبیعت گردی بسیاری را برگزار میکنیم و برای این تورها نیز پس از دوره آموزشی مجوز داده میشود؛ متاسفانه برخی تورهای داوطلبانه و بدون مجوز هستند که به دلیل عدم آگاهی آسیبهایی را به طبیعت وارد میکنند.
زهرا محمدی با بیان اینکه آگاهی مردم نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست باید افزایش یابد، اذعان کرد: آب، خاک و گیاهان نیز جزئی از میراث ملی هستند.
مدیر عامل سمن دوستداران طبیعت پاک زنگان، با بیان اینکه سمنها با اغلب ارگانها هم افزایی دارند، گفت: سمنها بازوهای اجرایی سازمانهای دولتی هستند و بهتر است مدیران ارتباط بیشتری با سمنها داشته باشند.
سالار حاجی علی مددی ادامه داد: سمنها بدون هیچ چشم داشتی همواره آماده خدمت هستند.
ارسال به دوست