گل محمدی نقش تعیین کننده در صنعت گیاهان دارویی دارد

تاریخ انتشار : 1402/03/30 - ساعت انتشار: ٠٨:٢٦ - گروه خبری : اخبار استان

جشنواره گل محمدی و گلاب در آرامگاه چلبی اوغلی سلطانیه به مدت هفت روز از روز شنبه آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، کارشناس گیاهان دارویی از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، در جشنواره گل محمدی و گلاب که در مقبره چلبی اوغلی سلطانیه برگزار شد، اظهار کرد: چنین جشنواره‌هایی بسیار حائز اهمیت و ارزشمند هستند چرا که صنعت گیاهان دارویی صنعت بسیار بزرگ و ارزشمندی است که کوچکترین توجهی نسبت به آن می‌تواند اشتغال زایی و رونق اقتصادی قابل توجهی برای مردم داشته باشد.

حسین حسینی منفرد با بیان اینکه امید است بیشتر شاهد چنین مراسم و رویدادهایی در استان باشیم، تصریح کرد: صنعت گیاهان دارویی صنعتی بسیار گسترده است و در دنیا بیش از صد میلیارد دلار گردش مالی دارد در صورتی که در ایران به این صنعت کمتر توجه کرده‌ایم؛ تلاش می‌شود صنعت گیاهان دارویی در کشور رونق پیدا کند و طی برنامه ریزی‌های صورت گرفته در این زمینه پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ درآمد این حوزه به پانزده میلیون دلار رسانده شود. همه گیاهان دارویی خصوصا گل محمدی حلقه‌های مختلفی دارند که میتواند در بحث اشتغال زایی تاثیر کلیدی داشته باشد.

وی با بیان اینکه تنوع زیستی و تنوع گیاهی در گیاهان دارویی بسیار تاثیر گذار است و خوشبختانه ایران از تنوع گیاهی خوبی برخوردار است، ادامه داد: بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاه در کشور داریم که از این تعداد حدود ۲۳۰۰ گونه را متخصصین شناسایی کردند وبا توجه به رفرنس‌های مختلف در تقسیم بندی گیاهان دارویی قرار داده‌اند؛ در این میان استان زنجان نزدیک به ۱۲۰۰ گونه گیاهی دارد که بیش از ۲۲۰ گونه گیاهان دارویی شناسایی شده که در طبیعت نیز پراکندگی دارند.

حسینی منفرد با اشاره به اینکه گل محمدی اولین مقام را در بین گیاهان دارویی دارد، تشریح کرد: اولین و بیشترین صادرات گیاهان دارویی، گل محمدی است. این گل نقش تعیین کننده‌ای در صنعت گیاهان دارویی دارد و به صورت عصاره یا اسانس و یا شکل‌های مختلف این محصول استفاده و صادر می‌شود. دستگاه‌های مربوطه و کارشناسان این حوزه باید تلاش‌های بیشتری در راستای رونق این صنعت داشته باشند.

وی افزود: جشنواره گل محمدی و گلاب که در این مکان تاریخی و دیدنی برگزار شد می‌تواند آینده روشنی در حوزه گردشگری برای شهرستان سلطانیه و استان رقم بزند.

حسینی منفرد بیان کرد: در ۱۰ سال اخیر گام‌های خوبی در حوزه گیاهان دارویی برداشته شده است و استان زنجان سطح قابل توجهی در گیاهان دارویی دارد؛ بیش از ۱۴۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی و کشت آن را در استان زنجان داریم که بخش قابل توجهی از آن مربوط  به گل محمدی است که ۴۰۰ هکتار کشت می‌شود. استان زنجان سرعت بسیار بالایی در توسعه گیاهان دارویی دارد.

معاون فرماندار سلطانیه در ادامه گفت: جذابیت‌های گردشگری را باید افزایش دهیم تا مخاطبین و گردشگران بیشتر جذب شوند و صنعت پول ساز گردشگری را رونق دهیم.

سید جعفر موسوی با بیان اینکه مراسم‌ها و جشنواره‌هایی با این مضمون موجب جذب گردشگر می‌شود، اذعان کرد: باید بیشتر به این نوع جشنواره‌ها توجه شود و با افزایش جذابیت‌ها و ظرفیت‌‌های موجود گردشگران را با خاطرات خوش بدرقه کنیم‌.

این مسئول خاطرنشان کرد: سلطانیه شهری به بلندای تاریخ است. سلطانیه شناسنامه لازم ندارد تا خود را معرفی کند چرا که مجموعه‌های آن، ظرفیت سیاسی، تاریخی و فرهنگی موجود در آن معرف سلطانیه هستند. سلطانیه ظرفیت بالایی در صنعت گردشگری دارد و باید بیشتر به آن توجه شود.


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج