در صورت بروز آتش سوزی نیروها آمادگی لازم را دارند
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در صورت بروز آتشسوزی نیروها آمادگی لازم و قابل قبولی دارند از لحاظ ادوات نیز وضعیت مناسبی داریم. مدیرکل بحران استانداری زنجان: سال گذشته با درایت یگان حفاظت کمترین چالش را در خصوص آتش سوزی داشتهایم.
به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزدلری استان زنجان، سید حسن حسینی در جلسه ستاد بحران با موضوع پیشگیری از حریق مراتع و جنگلها، با بیان اینکه جامعه گیاهی به چند دسته یک ساله، چند ساله، طول عمر محدود و طول عمر زیاد تقسیم میشوند، اظهار کرد: بارندگیهای امسال و بارندگیهای بهاره به نفع پوشش گیاهی یک ساله و نهایتا دو ساله است. در بخشهایی از زنجان، بخشهای محدودی از شهرستان ماهنشان، ابهر و خدابنده با خشکی پوشش گیاهی یک ساله مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه مناطق خشک شده پوشش گیاهی یک ساله مانند باروت عمل میکند و موجب آتشسوزی میشود، افزود: بارندگیها تا اواخر ماه کاهش پیدا میکند و آتش سوزی در برخی مناطق از تیرماه پیشبینی شده است. تعدادی امکانات و تجهیزات انفرادی اطفا حریق در برخی روستاها و بخشداریها توزیع شدند.
حسینی اضافه کرد: در صورت بروز آتشسوزی نیروها آمادگی لازم و قابل قبولی دارند از لحاظ ادوات نیز وضعیت مناسبی داریم.
وی با بیان اینکه در منابع طبیعی ۲ سامانه فعال داریم که ۲۴ ساعته فعال هستند، تشریح کرد: سامانه ۱۵۰۴ در استانها از طریق تلفن همراه و تلفن ثابت قابل شماره گیری است. سامانه ۱۳۹ کشوری نیز داریم که به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور منتقل میشود.
حسینی با اشاره به وضعیت راهها، اضافه کرد: سال گذشته حدود ۲۰۰۰ کیلومتر در سطح استان حواشی جادهه پاکسازی شده بود که بسیار کمک کننده است چرا که عمده آتشسوزیها از حواشی جادهها آغاز میشود و به مراتع نیز سرایت پیدا میکند.
مدیر کل مدیریت بحران استان زنجان در ادامه ضمن تشکر از زحمات نیرویهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری، یادآور شد: سال گذشته با درایت یگان حفاظت کمترین چالش را در خصوص آتش سوزی داشتهایم.
صفیالله کرامتی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته بیشترین آتش سوزی در زنجان و طارم رخ داده است، اذعان کرد: بالگرد در اختیار منابع طبیعی کشور وجود دارد و فرمانده یگان اختیار دارد در صورت نیاز با طی دستورالعملها از آن استفاده کند.
وی با اشاره به نیروهای فداکار در خدمت افزود: اگر در حوادث اتفاقی رخ دهد نیرو شامل فداکار خدمت میشود، این روند کمیسیونی در تهران دارد که بر اساس ماده ۲۰ قانون مدیریت بحران تصویب شده است.
کرامتی با بیان اینکه در صورتی که شرایط حاد و اضطراری باشد باید فورا به فرمانداری اعلام شود، تصریح کرد: تا زمانی که فرماندار شرایط اضطراری و یا پایان شرایط اضطراری را اعلام نکند نیروها شامل فداکار خدمت نمیشوند.
فرمانده یگان حفاظت منابعطبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه امسال تمامی شهرستانها با وسائل اطفاء حریق تجهیز شدند، تشریح کرد: تجهیزات و حریق تمام شهرستانهای استان بررسی شده است و خوشبختانه مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
سرهنگ عباس عباسی افزود: بررسی آماده سازی تجهیزات، پخش بروشور تبلیغاتی، تشکیل کارگروه شهرستانی اطفا حریق و... از جمله اقداماتی است که شهرستانها در این زمینه داشتهاند.
عباسی با بیان اینکه به منظور فرهنگ سازی، علاوه بر مصاحبه و اطلاع رسانی و معرفی سامانه پاسخگویی ۱۵۰۴، دیگر سامانهها و صدا سیما در نیز دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: بیش از ۳۰۰۰ پیامک از طریق روابط عمومی به نفرات ارسال شده است.
وی با اشاره به حکم ماموریت یک ساله همیاران طبیعت در خصوص پیشگیری و اطفا حریق، اضافه کرد: این حکم با امضای مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان صادر شده است و در ماموریتها نیز در صورت بروز حادثه و مشکل برای فرد، از طریق بیمه تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
عباسی با بیان اینکه شهرستانها لیست کشیک خود را از اول تیرماه ارسال کنند، ادامه داد: لیست کشیک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تدوین شده است و ۴ اکیپ اطفاء حریق به طور ۲۴ ساعته فعالیت میکنند و در صورت بروز حادثه بلافاصله اعزام خواهند شد.
ارسال به دوست