جلسه ساماندهی کوچ عشایر استان زنجان برگزار شد
برای حفظ مراتع باید بهره برداران از دامداری گسترده در مراتع، به سمت دامپروری های بسته روی آورند

تاریخ انتشار : 1402/02/16 - ساعت انتشار: ١٠:١٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: علت اهمیت حفظ مراتع، داشتن تولیدات فرآورده های گیاهی و دامی است و لزوم در دسترس بودن پوشش گیاهی برای داشتن منبع پایدار برای تغذیه انسانها امری حیاتی به حساب می آید.

به گزارش روابط عمومی، سید حسن حسینی گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان تنها متولی حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی کشورمان تعریف شده است.

وی تاکید کرد: مراتع به لحاظ ارایه خدمات متنوع از قبیل تامین اکسیژن، آب، علوفه، زیستگاه و غیره بسیار مهم هستند. متاسفانه مراتع کشور به دلایل متعددی از قبیل تغییرات اقلیمی، چرای بیش از ظرفیت مراتع، نوسانات آب و هوایی به صورت خشکسالی و سیل­های بنیان کن, عدم رعایت فصل چرا و زمان ورود دام به مرتع, اکتشافات معدنی، آتش سوزی، آفات و بیماریهای گیاهی، فعالیتهای جاده سازی و غیره، سیر قهقرایی در پیش گرفته است.

وی اذعان داشت: تمام دغدغه کشورمان حفظ وضعیت موجود در مراتع است. درصورت داشتن اعتبارات کافی توسعه مراتع هم در دستور کار سازمان می باشد.

مدیر کل منابع طبیعی ادامه داد: برای حفاظت بهتر از مراتع، باید بهره برداران از دامداری گسترده در مراتع،  به سمت دامپروری­ های بسته روی آورند.

وی اشاره نمود: منابع طبیعی و آبخیزداری تنها متولی ساماندهی دام می باشد، یعنی وظیفه کنترل و ساماندهی عشایر کوچ رو در زمان ورود و خروج دام از مراتع و توقف در مراتع میان­ بند، به عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است و با توجه به این که کوچ عشایر در بازه زمانی خاص انجام می­ شود لذا در این زمان باید امنیت مسیر کوچ رو تامین شود. وی گفت: توقع ما از سازمانهای ذیربط دراین موضوع همکاری کامل می باشد.

وی اظهار داشت: طرح مدیریت چرا، کنترل پروانه های چرا و ساماندهی کوچ عشایر با رویکرد پیشگیرانه و حفاظتی به عنوان موثرترین اقدام در مدیریت بهره­ برداری از مراتع به حساب می­ آید. لذا در این راستا در صورت لزوم، اعمال برخورد قانونی با متخلفین عرصه­ های مرتعی سبب پایداری عملکرد اکوسیستم ­های مرتعی  می شود.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج