مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان:
تغییر در پوشش گیاهی تغییر در اقلیم را همراه دارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: اگر فرهنگ رفتار درست با طبیعت در اذهان کودکان این مرز و بوم نهادینه شود در یک دهه بعد مشکلی نداشته و مردم مطالبهگر بحث طبیعت خواهند بود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، سیدحسن حسینی در جلسه طرح مردمی کاشت 1 میلیارد درخت با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان، اظهار کرد: آموزش تعلیم و تربیت در دوره سنی خاصی نتیجه بیشتری دارد، طرحهایی با جامعه هدف کودکان و نوجوانان همانند همیار پلیس در جامعه برگزار شده که بازخورد خوبی داشته و ماندگار بوده است، به همین دلیل در راستای طرخ مردمی کاشت ۱میلیارد درخت نیز بر روی همکاری با کانون به عنوان ارگانی که در ارتباط با کودکان و نوجوانان است حساب ویژهای کردهایم.
وی افزود: طرح مردمیکاشت یک میلیارد درخت، گریز ناپذیر است، طبق برآوردی که شده در یک سده اخیر انسانها بالغ بر هزار میلیارد درخت را از سطح زمین قطع کردهاند و این اقدام به دلیل زیاده خواهی انسان بدون فکر به سرنوشت انسانهای اینده رخ داده است. همچنین بحث درخت، مسئلهای با اقبال عمومی و پشتوانه مذهبی است که یک اجبار بین المللی نیز دارد و باید پا به پای دنیا در این راستا قدم برداریم.
این مسئول با بیان اینکه وقتی در طبیعت دستکاری میشود پوشش گیاهی نیز تاثیر میگیرد که این کار در اقلیم منطقه اثر گذاشته و برگرداندن اکوسیستم سخت میشود، تصریح کرد: فرهنگ درستی برای تعامل با منابع طبیعی در کل دنیا و ایران نداریم و برای فرهنگ سازی درست باید انرژی بیشتری پای کار بگذاریم. در طرح کاشت نهال با سه فاز تولید نهال، کاشت و نگهداری نهال روبرو هستیم که دو فاز اول طرح به عهده منابع طبیعی است ولی برای فاز سوم و نگهداری نهال اطمینان کامل نداریم.
حسینی با بیان اینکه اگر فرهنگ رفتار درست با طبیعت در اذهان بچههای این مرز و بوم نهادینه شود در یک دهه بعد مشکلی نداشته و مردم مطالبهگر بحث طبیعت خواهند بود و در این راست از کانون درخواست همکاری داریم، ادامه داد: از تعهد کاشت یک میلیارد نهال برای ایران، ۳میلیون اصله نهال برای استان زنجان است که تا پایان اردیبهشتماه اقدامات تولید ۳میلیون نهال را مهیا خواهیم کرد. همچنین مهمترین فاز این طرح، فاز نگهداری است که نیاز به فرهنگ سازی عمومی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: مصادیق فراوانی را از منابع طبیعی از دست دادهایم، دیگر رودخانه خروشان نداریم، آسمان آبی، جنگل متراکم، برف برای سرسره بازی کودکان و... نداریم و عامل خرابی همه این موارد انسانها بودهایم که به جان طبیعت بیدفاع افتادهایم ولی اگرقشر کودک و نوجوان را دریابیم میتوانند در آینده مطالبهگر این حوزه باشند. همچنین انجام دهنده کار در آینده قشر کودک و نوجوان هستند که میخواهند در این مرز و بوم زندگی کنند و حتما مطالبهگری خواهند کرد پس باید دست به دست هم دهیم تا از این بحران عبور کنیم.
در ادامه جلسه سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان نیز اظهار کرد: منابع طبیعی کشور آسیب دیده و قشری که باید برای این اسیب کاری کند سالمندان نیستند بلکه کودکان و نوجوانان هستند، با افتخار آماده ارائه آموزش به قشر کودک و نوجوان درباره طبیعت هستیم.
شیرین دارایی خاطرنشان کرد: در سطح استان در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آماده همکاری با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری برای برگزاری برنامههای آموزشی و کارگاه برای قشر کودک و نوجوان هستیم.
انتهای پیام
ارسال به دوست