مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان:
استان زنجان موظف به کاشت سالانه سه میلیون درخت با شروع سال ۱۴۰۲ است
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: استان زنجان موظف به کاشت سالانه سه میلیون درخت با شروع سال ۱۴۰۲ است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سید حسن حسینی ظهر امروز (۲۰ اسفندماه) در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، با اشاره به شعار درخت برای زندگی، اظهار کرد: وضعیت زیست محیطی خوشایند نیست و توسعهها معمولا پایدار نیستند..
وی با تاکید بر اینکه جنگلها ریههای کره زمین هستند و این ریهها وضعیت مناسبی ندارند، تصریح کرد: ما به کره زمین هزاران میلیارد درخت بدهکار هستیم. کنوانسیونهای مختلفی در خصوص مسائل زیست محیطی به وجود آمده و یکی از این کنوانسیونها کاشت هزار میلیارد درخت در افق ۲۰۳۰ است؛ در این خصوص با توجه به تعهد کشوری، استان زنجان موظف به کاشت سالانه ۲۵۰ میلیون درخت با شروع سال ۱۴۰۲ است.
حسینی با تاکید بر اینکه در افق ۲۰۳۰، هر کشوری که فاصله بین تولید کربن و ترسیب کربن خود را کاهش نداده باشد باید پاسخگو باشد، تشریح کرد: به ذخیره کربن موجود در هوا در خاک و گیاهان ترسیب کربن گفته میشود. ایران مقام هفتم تولید کربن در دنیا و در بحث ترسیب کربن مقام ۴۲ را از آن خود کرده است.
وی با بیان اینکه انسان بدون هوا و اکسیژن زمان طولانی را نمیتواند به حیات ادامه بدهد، ادامه داد: تنها و قطعی ترین کارخانه ترین تولید اکسیژن، درخت است. لازم به ذکر است ما درخصوص حراست درخت و درختکاری پشتوانه دینی و مذهبی نیز داریم و به امر درختکاری در آموزههای دینی نیز تاکید شده است. در سطح کلان و فضای باز بهترین روش برای کاهش اثرات کربن، درختکاری است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیشترین تخریب زیست محیطی و قطع درختان طی هشتاد سال گذشته تا کنون اتفاق افتاده است و طبق کنوانسیون جهانی این آسیب طی هشت سال تا حد قابل توجهی جبران خواهد شد، اذعان کرد: در طرح کاشت درخت، تولید و توزیع نهال به عهده اداره منابع طبیعی و آبخیزداری است، اما در این زمینه سخت ترین کار نگهداری و حفاظت از درختان کاشته شده است و عمده نگرانی این است که اغلب مردم میزان خطر را به درستی درک نکردهاند. توجه بیشتر به درختکاری، حفظ محیط زیست و درک اهمیت این مسئله نیازمند فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت رسانهها است.
وی افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان یک سازمان منسجم و متولی فضای سبز، راجع به درختکاری و ارتقا و افزایش فضای سبز مسئولیت دارد.
حسینی با بیان اینکه اغلب گونههای کاشته شده و نهالهای تولید شده اداره منابع طبیعی غیر مثمر هستند، اضافه کرد: علت کاشت درخت غیر مثمر این است که سیاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ارتقا و افرایش سرانه فضای سبز است.
مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود در آینده مشکل اصلی اکسیژن و سپس آب باشد، خاطرنشان کرد: گونه غیر مثمر، برای به وجود آوردن هوای پاک و بهبود وضعیت آبی بسیار موثر است. درختان غیر مثمر علاوه بر تولید اکسیژن، بخش قابل توجهی از آب باران را به زیر زمین جذب میکند. برای درختکاری گونههایی باید انتخاب شود که بیشترین اهداف را محقق کند و کمترین میزان تیمار را نیاز داشته باشد.
انتهای پیام
ارسال به دوست