در جلسه شورای معاونین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان
امسال ۱۰۰ هکتار جنگل در زنجان احیا شده و توسعه می‌ یابد.

تاریخ انتشار : 1401/09/21 - ساعت انتشار: ١٣:٠٠ - گروه خبری : اخبار استان

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه همه ساله ساماندهی کنترل چرای دام را در فصل چرا انجام ‌می‌دهیم، گفت: تا سال گذشته از طریق استانی قرارداد بسته می‌شد که در این زمینه رویه کار تغییر یافته و این کار به شهرستان‌ها احاله مدیریت شده به نحوی که شهرستان‌ها خودشان قرارداد بسته و ما پول آن را در اختیارشان قرار می‌دهیم.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، پیمان فقیه در جلسه شورای معاونان با اشاره به بحث اصلاح و احیای مراتع که یک بحث استانی است، تاکید کرد: در این حوزه موضوعاتی از قبیل حفاظت و قرق، احداث آبشخور و تبدیل دیمزارهای بازده دیده شده است که سرجمع ۹۰۰ میلیون تومان در این زمینه برای ما اعتبارات پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ در بخش مرتع یک سری تعهد برای ما ایجاد کرده‌اند، توضیح داد : از مهم‌ترین آنها می‌توان به تهیه طرح‌های مرتعداری به میزان ۳۵ هزار هکتار، احاله مدیریت طرح‌ها به میزان ۳۰ هزار هکتار،احیا و توسعه گیاهان دارویی به میزان ۳۰۰ هزار هکتار  و پروژه بیولوژیک به میزان ۸۰۰ هکتار و اخذ عوارض ناشی از تمدید به میزان ۴۰۰ میلیون تومان اشاره کرد که در اخذ عوارص ناشی از تمدید حدود ۷۰ میلیون تاکنون اخذ شده است.

این مسئول با اشاره به پروژه‌های بیولوژیک که چیزی حدود ۸۰۰ هکتار است، تصریح کرد: همه بذرهایی مورد نیاز موجود بوده و در بین شهرستانها توزیع شده و در برخی عملیات اجرایی آغاز و در برخی مناطق نیز این عملیات در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه در بحث مرتع‌داری در دو زمینه مشکل داریم، اضافه کرد: یکی از این مشکلات تهیه طرح های مرتع داری و دیگری نیز احاله مدیریت طرح‌های مرتعداری است که در این مورد مشکل اصلی این است که کار منوط به خود استان و اداره کل نیست.

وی با بیان اینکه در زمینه تامین و تهیه طرحهای مرتعداری و اهالی آن تفاهم‌نامه‌ای سال گذشته با نظام مهندسی منعقد شد که آنها متعهد شدند به ما در تهیه طرح‌های مرتع‌داری کمک کنند، گفت: در زمینه احاله مدیریت نیز تفاهم‌نامه‌ای با حوزه ترویج اداره کل منعقد شد که طی این تفاهگنامه هم کارشناسان ترویج و هم کارشناسان اداره مرتع موظف شدند در بخشداری‌های هر شهرستان جلسات مشترکی بگذارند و از دامدارن برای ارائه آموزش‌های لازم دعوت به عمل آید و به عنوان ابلاغ صورتجلسه شود.

وی با بیان اینکه در بخش جنگل نیز اعتبار مصوب شده در بحث نگهداری مناطق احیا شده ۲۲۳ میلیون تومان و در بخش تجهیز نهالستان نیز ۹۱ میلیون تومان است، افزود: جمعا اعتبارت ملی ما در بخش صیانت از جنگل‌های زاگرس ۳۱۵ میلیون تومان است.

فقیه با یادآوری اینکه امسال ۱۰۰ هکتار در بحث احیا و توسعه جنگل داریم که در منطقه جمال‌آباد و هزاررود کارهای آن در حال انجام است، افزود: در زمینه این تعهدی که برای ما ایجاد شده هیچگونه پولی در نظر گرفته نشده است .

وی با توضیح اینکه در حوزه جنگل‌کاری اقتصادی ۵۰ هکتار برای ما تعهد ایجاد شده است، تصریح کرد: این امر نیز در قالب ماده سه مطرح می‌شود که تاکنون بیش از ۲۰ هکتار آن تامین شده است.

وی با اشاره به تعهد ۳۵۰ هکتاری زراعت چوب، متذکر شد: در همین راستا نهال تامین شده که توزیع خواهد شد.

این مسئول با اشاره به موضوع تامین چوب که در بخش هم زراعت چوب و هم حوزه جنگلی مطرح است، اضافه کرد: کلا در این زمینه ۴۵۰ هزار اصله برای ما ایجاد تعهد کرده‌اند که از این تعداد ۲۵۰ هزار اصله مربوط به زراعت چوب و ۲۴۰ هزار اصله نیز متعلق به فضای سبز و جنگلی است.

وی با اشاره به تعهد طرح مدیریت دخیره گاه است، افزود: امسال برای اولین بار به صورت امانی این کار انجام می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج