چرا سیل مخرب را تجربه کردیم؟
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری گفت: ساخت و سازها و حضور مردم در بستر رودخانه و سوءمدیریت چراها حوادث تلخ و مشکلات بسیاری را رقم میزند.
به گزارش روابط عمومی و به نقل از ایسنا، ترحم بهزاد با اشاره به بارندگیهای سیلابی اخیر و سامانه مانسون، اظهار کرد: نزولات سامانه مانسون نقش زیادی در گسترش فعالیتهای کشاورزی دارد و به نوعی میتواند ذخایر زیرزمینی ایران را تأمین کند. تغییرپذیری سامانه موسمی مانند سایر پدیدههای جوی اثرات مستقیم و غیرمستقیمی در زندگی مردم دارد. افزایش قابل توجه بارشها در این دوره که نشانههای بارشهای سیلآسا را داشت، خساراتی نیز به بار آورد. علیرغم همه پیشبینیهایی که در خصوص افزایش بارشها بود، با بروز برخی مشکلات غافلگیر شدیم و حوادث تلخی نیز رقم خورد.
وی با بیان اینکه این بارندگیها هر سال با شدتهای مختلفی اتفاق میافتد، افزود: مسئولان مربوطه باید در این زمینه اطلاعرسانیها و هشدارهای لازم را به شهروندان بدهند. ساخت و ساز در بستر رودخانه و حضور مردم در حریم رودخانهها یکی از دلایل بروز برخی مشکلات در این زمینه است.
بهزاد با اشاره به حوادثی که در امامزاده داوود تهران رخ داد، تصریح کرد: مسائل زمینشناسی در بروز حوادث پیش آمده دخالت بسیاری داشت. ارتفاع، دما و ناحیه صخره به این منطقه اجازه داشتن پوشش گیاهی مناسب را نمیدهد. مسائل این چنینی و دستکاری غیراصولی منابع آبی و مدیریت نامناسب چرای دامها باعث بروز چنین حوادث تلخی میشود.
وی با تاکید بر اینکه ورود و خروج دام مسئله مهمی است که باید رعایت شود، خاطرنشان کرد: چهار عملیات مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی باید با جدیت اعمال شود. مسائل بیولوژیکی و مدیریتی باید در بالادست و از طریق اعمال مدیریت چرا، کنترل پروانه و سامانه کوچ صورت گیرد. اعمال مدیریتی چرا یکی از مهمترین مسائل است و باید با جدیت انجام شود. در پاییندست نیز برای جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل سرعت آب، ایجاد سازه یک نیاز و ضرورت است که باید در این خصوص تامین اعتبار صورت گیرد.
ارسال به دوست