کاهش فشار بر جنگلهای شمال با توسعه زراعت چوب
سرانه جنگل در استان زنجان پایین است

تاریخ انتشار : 1401/03/10 - ساعت انتشار: ١٤:٤٤ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: استان زنجان از تنوع گونه‌های گیاهی خوبی برخوردار است.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، مجید معانی با بیان اینکه جنگل‌های استان زنجان در ناحیه رویشی ایران_توران واقع شده، اظهار کرد: استان زنجان از تنوع گونه‌های گیاهی خوبی برخوردار است. جنگل‌های استان با مساحت حدود 73 هزار هکتار هستند که در شمال و جنوب رودخانه قزل‌اوزن در ارتفاعات شهرستان طارم و در ارتفاعات شمال غربی شهرستان زنجان، ارتفاعات شهرستان ماهنشان، سلطانیه، ابهر و خرمدره واقع است. گونه قالب این جنگل‌ها ارس، بنه و زالزالک هستند.

وی افزود: سرانه جنگل در استان زنجان در مقایسه با جنگل‌های دنیا و کشور مقام پایینی دارد و باید سعی شود سرانه را به حداقل استاندارد کشور برسانیم.

معانی با اشاره به اینکه جنگل‌های دست‌کاشت در استان زنجان عمدتا با  گونه صنوبر کشت شده و در قالب طرح‌های زراعت چوب هستند، تصریح کرد: صنوبر از گونه‌های سریع‌الرشد است که اهمیت بالایی در خصوص اکلوژیکی و توسعه فضای سبز و بهره‌برداری از چوب دارد. در زنجان حدود ۸ تا ۱۲ سال طول می‌کشد تا این گونه به بهره‌برداری برسد و در سال‌های اخیر رونق زیادی پیدا کرده است. یکی از  دلایل زراعت جوب در استان عدم بهره‌برداری از منابع جنگل‌های شمال کشور و بالا رفتن قیمت و نرخ چوب است و باعث شده واردات چوب با مبالغ بالا صورت بگیرد.

در ادامه کارشناس مسئول جنگل‌داری و مسئول نهالستان کوشکن اداره‌کل منابع طبیعی استان زنجان، گفت: نهالستان کوشکن واقع در ۵ کیلومتری غرب شهرستان زنجان واقع شده است. این نهالستان در سال ۱۳۵۲ با مساحتی حدود ۵۰ هکتار احداث شده و انواع گونه‌های فضای سبزی و جنگلی در این نهالستان تولید و همه ساله میان متقاضیان توزیع می‌شود.

فرشاد جوان اظهارکرد: بنا به اهداف سازمانی که تعریف شده، انواع گونه‌ها در این نهالستان تولید می‌شود. اولین گونه‌هایی که تولید می‌شود نهال‌های فضای سبز شامل سرو خمره‌ای و نقره ای، افرا، زبان گنجشک و سایر گونه‌ها  که شامل پهن برگ‌ها و سوزنی برگ‌ها می‌شوند.

وی با اشاره به دومین هدف از تولید گونه‌های جنگلی تکمیل پروژه های جنگل کاری است، عنوان کرد: سومین نوع گونه‌ها، گونه‌های چند منظوره هستند و هدف اصلی سازمان که حفاظت از خاک است را تامین می‌کنند.

کارشناس مسئول جنگل‌داری و مسئول نهالستان کوشکن اداره‌کل متابع طبیعی استان زنجان، خاطرنشان کرد: گونه بعدی که در این نهالستان تولید می‌شود و از اهداف اصلی سازمان هستند گونه‌های زراعت چوب هستند. این گونه‌ها و عمده نهالی که در این منطقه تولید می‌شود گونه صنوبر است. این گونه هر سال حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار اصله تولید می‌شود و از 15 تا اواخر اسفند ماه میان متقضیان توضیع می‌شود. گونه صنوبر تا 20 متر مکعب چوب تولید می‌کند و می‌تواند فشار را از جنگل‌های شمال بردارد.

انتهای پیام

نهالستان کوشکن

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج